Videosisällön luomisen ei tarvitse olla täydellisyyden tavoittelua. Usein pyrimme tekemään virheettömiä videoita ja investoimaan loputtomasti aikaa ja resursseja. Kun vapaudumme täydellisyyden ansasta, voimme olla luovempia ja aitoja. Tämä houkuttelee yleisöä ja auttaa meitä ilmaisemaan itsemme tehokkaasti. Joten, unohtakaamme täydellisyys ja keskittykäämme merkitykselliseen sisältöön.

Kameran edessä esiintyminen ja videoiden tuottaminen voi olla haastavaa, sillä monesti tavoitteena on täydellinen lopputulos. Tässä artikkelissa keskustellaan siitä, miten tunnistaa riittävän hyvä videosisältö ja miksi täydellisyyden tavoittelu voi olla este esille tulemiselle.

Keskity sisältöön, ei tekniikkaan: Riittävän hyvä videosisältö perustuu ennen kaikkea siihen, mitä sanot ja miten tavoitat yleisösi. Älä anna teknisten yksityiskohtien estää sinua. Pidä mielessä, että moni menestynyt video on kuvattu yksinkertaisella kameralla.

Aitous voittaa perfektionismin: Aitous on nykypäivänä arvostettu ominaisuus. Yleisösi haluaa nähdä aitoja ihmisiä, jotka jakavat aitoja tarinoita ja tunteita. Älä pelkää näyttää haavoittuvuuttasi.

Liika itsekritiikki: Täydellisyyden tavoittelu voi johtaa liialliseen itsekritiikkiin. Jatkuva epäily omasta suoriutumisestaan voi estää sinua esiintymästä ja jakamasta tärkeitä viestejäsi.

Aikaresurssit: Täydellisyyden tavoittelussa saattaa hukata liikaa aikaa pieniin yksityiskohtiin, jotka eivät ole keskeisiä. Aika on rajallista, ja se olisi käytettävä viestin luomiseen ja yleisön tavoittamiseen.

Estää Luovuutta: Liika täydellisyyden tavoittelu voi myös estää luovuutta. Kun olet liian sidottu siihen, mitä ”pitäisi” tehdä, menetät mahdollisuuden kokeilla uusia ja rohkeita ideoita.

Kuinka Päästä Vapaaksi Perfektionismin Ansasta?

  • Aseta realistiset tavoitteet videosisällöllesi. Tavoitteet auttavat sinua keskittymään siihen, mikä on olennaista.
  • Virheet kuuluvat asiaan, ja niistä voi oppia. Älä pelkää niitä. Anna itsellesi lupa olla inhimillinen.
  • Tärkeintä on viesti, jonka jaat. Tekniikka ja laatu ovat toissijaisia, kunhan viestisi tavoittaa yleisösi.
  • Jokainen video on mahdollisuus oppia lisää ja kehittyä. Älä odota täydellisyyttä heti alusta alkaen.

Riittävän hyvä videosisältö on sellaista, joka tavoittaa yleisösi ja välittää viestisi. Täydellisyyden tavoittelun sijaan keskity sisältöön ja aitoisuuteen. Muista, että virheet ja haavoittuvuus voivat tehdä sinusta kiinnostavamman ja inhimillisemmän esiintyjän. Älä jää ansaan täydellisyyden tavoittelussa, vaan anna itsellesi lupa olla rohkea ja jakaa oma ainutlaatuinen tarinasi.

Ilari Laine
13.9.2023